Team

Team

Meer nog dan geld, strategie of technologie, draagt teamwork bij aan het succes van organisaties. Het is essentieel dat teams goed functioneren en dat is niet eenvoudig. Sterker nog, het bouwen van teams - waarin mensen elkaar aanvullen, vertrouwen, respect voor elkaar hebben en waarin je aan een half woord genoeg hebt - is één van de moeilijkste taken die je als manager of ondernemer hebt. Krachtige teams veranderen de wereld, bewegen snel, zijn effectief en hebben slagkracht.

Schuiling Consult gebruikt 'vertrouwen' als basis bij het helpen van teams. "Vertrouwen, ook binnen excellente teams, zorgt dat je “productieve conflicten” durft aan te gaan.", aldus Patrick Lencioni. Teamleden zijn daardoor betrokken, het zorgt voor duidelijkheid en maakt dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Mensen leren elkaar aan te spreken op de prestaties of gedragingen die bij moeten dragen aan het resultaat. Voor het behalen van de teamdoelstellingen is de focus hierop (en op de resultaten) een absolute must. Plezier en passie is hierbij een belangrijke voorwaarde.

Schuiling Consult werkt met eigen producten om te helpen bij het creëren van krachtige teams en werkt vooral ook volgens het principe van 'basis, co-creatie'.