Zon en bezinning

17

aug.

De zomervakantie is voor veel mensen een moment van bezinning. Liggend op het strand of aan de rand van het zwembad, onder de parasol met een lekker verkoelend drankje in de hand, het zijn van die momenten dat men tijd heeft om terug te kijken op het afgelopen jaar. Lees verder... 

Lees verder


Hoe maak je van individuele toppers een succesvol team!

11

aug.

Individuele toppers vormen niet per definitie een succesvol team. Hiervoor is het nodig dat zij aan zes voorwaarden voldoen. Welke zes dit zijn lees je in de nieuwste blog van Schuiling Consult: 'Van individuele toppers naar een succesvol team. Hoe doe je dat?'. Lees verder...

Lees verder


HOE ONDERSCHEIDEN TOPTEAMS ZICH VAN GEWONE TEAMS?

16

jun.

In onze praktijk valt het op dat mensen wel horen maar slecht naar elkaar luisteren. Laat staan vragen stellen vanuit een oprechte belangstelling naar de opvattingen van een ander. Het lijkt erop dat status en wie je bent vooral afhankelijk is van wat en vooral hoeveel je te melden hebt. Lees verder...

Lees verder


HET NIEUWE WERKEN

28

apr.

Steeds meer organisaties en gemeenten gaan over naar 'Het Nieuwe Werken' (HNW). Begrijpelijk want de voordelen van HNW zijn niet gering. Minder files, geen reistijd, efficiënt werken, betere bedrijfsresultaten, hogere arbeidsproductiviteit en flinke kostenreducties zijn slechts enkele voorbeelden van de positieve gevolgen die HNW op organisaties heeft. 

Lees verder


DE KLEURENANALYSE. EEN RAPPORTAGE

19

apr.

"U hebt een uitgesproken profiel.". Zo begint de rapportage van de Profile Dynamics drijfverenanalyse die Schuiling Consult afgelopen dinsdag, 21 april bij mij heeft afgenomen. Ik ben verbaasd over de accuratesse van de test. Vooral omdat deze uit slechts 17 vragen bestaat. Iemand die mij kent en de rapportage leest, wijst zonder twijfel mij als geteste persoon aan.". Tjalko Bouma, directeur Marketing & Communicatie bij BEER, over de uitslag.

Lees verder


SUCCESFACTOREN VOOR EEN SUCCESVOLLE ORGANISATIE

24

maa.

Hoewel we niet in de toekomst kunnen kijken, denken we dat Jobs er in geslaagd is met Apple een bedrijf neer te zetten dat staat. Maar hoe? Wat was het geheim van zijn succes en met name, hoe kunnen wij hier iets van leren? Wat zijn de succesfactoren van een succesvolle organisatie?

Lees verder


SCHUILING CONSULT BEKENT KLEUR II

08

maa.

In de blog van vorige week ‘Schuiling Consult bekent kleur’ beschreven we de Profile Dynamcis drijfverenanalyse van de Amerikaanse docent psychologie, dr. Clare W. Graves. Managers die het instrument goed gebruiken, krijgen inzicht in de afzonderlijke drijfveren van medewerkers, teams en afdelingen.

Lees verder


Schuiling Consult bekent kleur

22

feb.

Potelen. Kennen we het nog? Twee klasgenoten lopen voetje voor voetje naar elkaar. De eerste die de tenen van de ander raakt, mag beginnen met het formeren van een team. Zo deden we het als kind maar hoe komen we als volwassen manager tot de sterkste formatie?

Lees verder


DIENSTBAAR LEIDERSCHAP

06

feb.

Veel managers die bij Schuiling Consult een coachingstraject volgen, kampen met stress. Stress wordt veroorzaakt door werkdruk en omdat managers een rol spelen die ver van het eigen ik af staat.

Lees verder


LEIDERSCHAP. HEB JIJ HET IN JE?

12

jan.

Charismatische leiders lijken al vanaf de geboorte de lijnen uit te zetten en de koers te bepalen. Toch is dat niet het geval. Nurture (opvoeding) en niet nature (aanleg) is als voedingsbodem essentieel voor krachtig leiderschap.

Lees verder


VASTLOPER

02

jan.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Je hebt het gevoel volledig vast te zitten. Het werk waar je eens fluitend naar toe ging, hangt als een molensteen om je nek. ‘s Ochtends kom je je bed maar moeilijk uit. Al weken ben je kortaf naar je collega’s. Geïrriteerd geef je antwoord en zoek je redenen om niet op de afdeling te zijn.

Lees verder


DE BESTE WERKGEVERS VAN 2014

14

dec.

KLM, Scania en Shell zijn Nederlandse organisaties met meer dan 10.000 medewerkers. Dat is niet de enige overeenkomst die de organisaties met elkaar gemeen hebben. Een tweede overeenkomst is dat KLM, Scania en Shell zijn uitgeroepen als de drie beste Nederlandse werkgevers in 2014.

Lees verder


ZO GAAN WE HET DOEN! DAADKRACHTIG BESLISSEN!

11

dec.

Beslissen is slechts een kwestie van het maken van een keuze tussen twee of meer opties. Klinkt simpel maar wát kunnen we het er moeilijk mee hebben. Met name wanneer de juiste oplossing niet tot de gegeven keuzemogelijkheden behoort. Iets wat in de praktijk wel erg vaak blijkt voor te komen.

Lees verder


Zo gaan we het doen! Inleiding

30

nov.

We gaan verschillend om met het maken van beslissingen. De één baseert zich op intuïtie, de ander juist op ratio. Sommigen stellen de beslissing uit. Ze vragen meer informatie op; willen de mening van alles en iedereen weten en twijfelen continu. En krachtige leiders? Dat zijn effectieve beslissers. Zij beseffen zich dat gemaakte beslissingen niet altijd de beste zullen zijn maar weten dat het uitstellen of niet maken van een beslissing óók een beslissing is.

Lees verder


DE 10 EIGENSCHAPPEN WAAROVER GOEDE MANAGERS BESCHIKKEN. HEB JIJ HET IN JE?

21

nov.

Veranderingen van taken en werkzaamheden zijn niet alleen voorbehouden aan de medewerkers op de werkvloer. Ook managers zijn continu aan verandering onderhevig. Veranderingen in de manier waarop ze leiding geven en veranderingen in de manier waarop ze (authentiek) leiderschap behouden. Wat nu volgt zijn de tien eigenschappen waarover managers moeten beschikken. 

Lees verder


WORD EEN KRACHTIG LEIDER. 5 VAARDIGHEDEN

10

nov.

Om meteen met de deur in huis te vallen; een krachtig leider word je niet zomaar. De vijf vaardigheden waarover je als leider moet beschikken, zullen je niet aan komen waaien. Het vergt hard werken en doorzettingsvermogen om de persoon te worden die in elke situatie het hoofd koel houdt, de lijnen uitzet en pro-actief handelt.

De 5 vaardigheden waarover een krachtige leider beschikt en die ik aan zal stippen zijn: zelfreflectie, pro-actief handelen, doelgerichtheid, passie en durf. 

Lees verder


WORD EEN KRACHTIG LEIDER. INLEIDING

03

nov.

Krachtige leiders laten een krachtige indruk achter. Zodra ze een ruimte binnenlopen is de aandacht meteen op hen gevestigd. Zelfverzekerd en doelgericht is de manier waarop ze bewegen. Ze weten wat ze willen en ze weten exact hoe ze het willen.

Lees verder
SUCCESVOL VERANDEREN! TIP 3. GEBRUIK AMBASSADEURS

08

okt.

Tip 3 zal voor de ervaren verandermanager waarschijnlijk een open deur zijn. Toch is het een tip die té kostbaar is om niet te noemen. Zet invloedrijke medewerkers in om de verandering in gang te zetten. Gebruik ze als ambassadeurs.

Lees verderSUCCESVOL VERANDEREN! INLEIDING

15

sep.

Er bestaat een aangeboren weerstand tegen verandering. Verandering levert stress op. Veel stress. Daarom houden we alles liever bij het oude. Zelfs met het besef dat we zonder verandering niet tot verbetering komen en daardoor geen vooruitgang boeken.

Lees verder