WORD EEN KRACHTIG LEIDER. INLEIDING

WORD EEN KRACHTIG LEIDER. INLEIDING

Krachtige leiders laten een krachtige indruk achter. Zodra ze een ruimte binnenlopen is de aandacht meteen op hen gevestigd. Zelfverzekerd en doelgericht is de manier waarop ze bewegen. Ze weten wat ze willen en ze weten exact hoe ze het willen.

Krachtige leiders worden niet als krachtige leiders geboren. Het zijn de omstandigheden die ze maakt tot wat ze zijn. Inderdaad. Dat betekent dat in ieder van ons een krachtige leider schuilt. Ook in jou. Maar hoe halen we deze in ons naar boven?

In de komende serie aan blogs richt ik mij op authentiek leiderschap. Als je authentiek bent, blijf je dicht bij jezelf. Een rol (vaak ook nog door anderen opgedragen) hoef je daarom niet of nauwelijks te spelen. Dit natuurlijk handelen maakt je een krachtig leider.

De serie behandelt in vogelvlucht aspecten als: vergroten van effectiviteit, zelfsturing, persoonlijke drijfveren en zelfkennis. De serie zal een opmaat zijn voor de leiderschapstraining die ik in april 2015 in Portugal voor professionals ga geven. Komende vrijdag, blog nummer 1: “Wie ben ik?”.

Jannes