DE BESTE WERKGEVERS VAN 2014

DE BESTE WERKGEVERS VAN 2014

KLM, Scania en Shell zijn Nederlandse organisaties met meer dan 10.000 medewerkers. Dat is niet de enige overeenkomst die de organisaties met elkaar gemeen hebben. Een tweede overeenkomst is dat KLM, Scania en Shell zijn uitgeroepen als de drie beste Nederlandse werkgevers in 2014.


Intermediar

Uit de jaarlijkse verkiezing - uitgevoerd onder tweehonderdduizend medewerkers door carrièreplatform Intermediar – geeft als belangrijkste voorwaarden, dat uitstekende werkgevers:

• bureaucratie en onnodig management uitbannen;
• taken zo veel mogelijk overlaten aan specialisten op de werkvloer;
• inspireren en een aansprekende richting voor de organisatie uitzetten;
• sociale innovatie toepassen.

Voor een werkgever is het essentieel om als attractief te worden bestempeld. Bevlogen en betrokken medewerkers hebbend namelijk de wil om bij te dragen aan het succes van de organisatie. Die bijdrage leidt tot een efficiënte samenwerking, meedenkende werknemers en innovatie. Het gevolg is een organisatie die optimaal presteert.

KLM

Beste werkgever van Nederland is KLM Royal Dutch Airlines. De KLM is een strak hiërarchisch georganiseerd bedrijf dat veel ruimte overlaat voor eigen initiatief. De KLM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden die aansluiten – of zelfs vooruitlopen op de maatschappelijke ontwikkelingen. Passie, daad-, denk- en slagkracht zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor veel KLM’ers. De stimulerende omgeving van KLM en de grote diversiteit aan bedrijfsonderdelen, werkzaamheden, opleidingsniveaus en culturele achtergronden worden door de werknemer als een groot goed ervaren.

Scania

Scania Production Zwolle eindigde als tweede tijdens de felbegeerde uitreiking. Medewerkers worden voortdurend betrokken bij het versterken van de organisatie. Ook hier heeft dit een efficiency- en kwaliteitsverhogend effect op de Scania trucks. In een professionele werkomgeving wordt met de allernieuwste technieken gewerkt in een cultuur die nog het meest weg heeft van een familiebedrijf. De medewerkers van Scania hebben een grote binding met het product. Ieder van hen is er trots op een steentje bij te kunnen dragen en allen willen ze tot de beste truckbouwer van Europa behoren.

Shell

Als derde beste werkgever eindigde Shell Nederland. De medewerkers van Shell krijgen alle kans en ruimte om zichzelf te ontplooien. Je werkt nauw samen met collega’s afkomstig uit verschillende culturen en achtergronden. De doorgroeimogelijkheden worden als ‘Zeer goed’ gekwalificeerd en iedereen binnen Shell heeft het gevoel aan iets te werken wat er toe doet.

Resumerend

Leg de drie winnaars naast elkaar en wat je ziet zijn organisaties die de medewerkers vertrouwen schenken. Zowel de KLM als Scania als Shell zoeken continu naar manieren om gezin en werk te combineren. De sfeer is, net als de openheid en collegialiteit goed. “Werk mag leuk zijn” is een veelgehoord devies binnen de muren van de drie organisaties. De ontwikkelings-mogelijkheden zijn hoog en de medewerkers zijn zonder uitzondering trots op hun werk en de resultaten die ze voortbrengen.


Schuiling Consult

Ben je van mening dat jouw organisatie hier en daar nog een verbeterslag kan maken? Neem dan contact op met Schuiling Consult. Schuiling Consult houdt de organisatie tegen het licht, maakt een nulmeting en ziet waar en hoe men zaken als: ontplooiing, sociale innovatie, openheid, drijfveren en managementstijlen het beste kan vormgeven.

Jannes